Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Uitvaartmogelijkheden

Elke uitvaart heeft zijn eigen sfeer. Sober of uitbundig, verstild of levendig, groots of in kleine kring. Voorop staat dat het afscheid gaat zoals de overledene en de naasten dat willen. Het is goed om te weten welke uitvaartmogelijkheden er zijn.

Zelf uw uitvaart samenstellen

Vroeger verliep een uitvaart vrij standaard. Tegenwoordig maken mensen bewuste en persoonlijke keuzes. De uitvaartmogelijkheden zijn enorm toegenomen. Bijna alles kan en mag. Zolang u leeft kunt u uw wensen verkennen, vastleggen en bijstellen. Zo houdt u de regie over uw eigen uitvaart. Ook voor nabestaanden is het prettig om te weten hoe u wilt dat uw uitvaart er uitziet.

Hofvliet Villa Zwolle - Meander Uitvaartbegeleiding
Afscheidsbijeenkomst

Begraven of cremeren, wat kiest u?

Om te beginnen is er de vraag: kiest u voor begraven of cremeren? Een heel persoonlijke keuze.

Duurzame uitvaart

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun afscheid past bij hun bewuste levenshouding met aandacht voor mens en omgeving. Zij kiezen bijvoorbeeld voor een ecologische kist, digitale rouwaankondiging, natuurbegraafplaats, uitvaartfiets en catering met biologische en/of vegetarische producten. Meander Begeleiding is aangesloten bij de Stichting GreenLeave. Dat betekent dat u bij ons duurzame producten en diensten kunt kiezen.

Inspiratie om zelf uw uitvaart samen te stellen

Op onze inspiratiepagina’s kunt u de uitgebreide uitvaartmogelijkheden verkennen. Ook kunt u in een vrijblijvend, persoonlijk adviesgesprek met een van onze uitvaartbegeleiders uw wensen bespreken. U komt dan misschien op nieuwe ideeën waar u nog helemaal niet aan had gedacht, maar die heel goed bij u passen. Ook kunnen we in zo’n gesprek inzicht geven in zaken als kosten en verzekeringen.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. 

Hofvliet Villa Zwolle - Meander Uitvaartbegeleiding