Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Duurzame uitvaart Zwolle

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun afscheid past bij hun bewuste levenshouding met aandacht voor mens en omgeving. Zij kiezen bijvoorbeeld voor een ecologische kist en digitale rouwaankondiging, natuurbegraafplaats, uitvaartfiets en catering met biologische en/of vegetarische producten. Meander Uitvaartbegeleiding is een van de uitvaartondernemers die is aangesloten bij de Stichting GreenLeave. Dat betekent dat u bij ons de mogelijkheid heeft om te kiezen voor duurzame producten en diensten.

Wat is een duurzame uitvaart?

Begraven of cremeren, uitvaartkist, vervoer, rouwdrukwerk, catering, bloemen. Bij een uitvaart komt van alles kijken en bij elk van die onderdelen is het mogelijk om bewuste en duurzame keuzes te maken. Wilt u een duurzame uitvaart, dan bent u daarmee natuurlijk niet verplicht om bij alle onderdelen voor de meest duurzame opties te kiezen. Wij bieden geen vast duurzaam pakket. Maar als GreenLeave-deelnemer kunnen we u wel informeren over de mogelijkheden die er zijn en de duurzame keuzes die u daarbinnen kunt maken.

 

Rouwbloemen
Leaf

Is een duurzame uitvaart duurder?

Sommige producten en diensten zijn duurder als u kiest voor een duurzame variant. Denk aan catering. Andere zijn juist goedkoper, zoals een uitvaartkist. U heeft alle vrijheid om zelf te bepalen hoe duurzaam u de uitvaart wilt en hoeveel geld u daaraan wilt besteden.

Waarom een Duurzame Uitvaartondernemer?

Steeds meer mensen proberen tijdens hun leven zo goed mogelijk rekening  te houden met mens, dier en natuur. Maar wordt iemand met een overlijden geconfronteerd, dan is er maar weinig tijd om zich te oriënteren op een duurzame uitvaart. Als Duurzaam Uitvaartondernemer kunnen wij het voor mensen mogelijk maken om een duurzame uitvaart te organiseren. Zodat het afscheid past bij de persoon die de overledene was.

Duurzame uitvaartondernemer in Zwolle

Als Duurzame Uitvaartondernemer onderschrijven wij de volgende vijf kernprincipes:

  • Goed werkgeverschap
  • Duurzame bedrijfsvoering
  • Duurzame inkoop
  • Eerlijk zakendoen
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Meer weten over een duurzame uitvaart? Neem contact op.

Hofvliet Villa Zwolle - Meander Uitvaartbegeleiding