Altijd zelf de keuze over de invulling
en de kosten van een uitvaart

Uitvaart regelen

Als iemand die dichtbij u stond is overleden, wilt u een eervol afscheid. Een afscheid dat recht doet aan de persoon die hij of zij was. Een uitvaart waaraan u met een goed gevoel kunt terugdenken. Wij begeleiden u in alle rust en stap voor stap bij het regelen van de crematie of begrafenis.

De eerste uren na het overlijden

Veel mensen hebben het gevoel dat er meteen na het overlijden van alles geregeld moet worden. Gelukkig is dat niet zo. Het is geen enkel probleem om in de eerste uren na het overlijden de ruimte te nemen voor uw emoties en om tot rust te komen. Een overledene hoeft niet meteen verzorgd of gekoeld te worden. Pas als u eraan toe bent, brengt u de mensen die het dichtstbij staan op de hoogte en schakelt u een arts in. Vervolgens neemt u contact met ons op. Samen met u bekijken wij wat er verder gedaan moet worden om de uitvaart te regelen, en wanneer dat moet gebeuren. Lees daarover meer op
Wat te doen bij overlijden.

OVERLIJDEN MELDEN

Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Bel: 038 - 453 6320

Uitvaart regelen?
Lees "eerst regelen bij overlijden">
[pdf] download checklist bij overlijden>

1

Hulp bij het regelen van de uitvaart

Bij een uitvaart komt best veel regelwerk kijken, en dat kan bij alle emoties lastig zijn. Gelukkig hoeft niet alles tegelijkertijd in gang gezet en geregeld te worden. En hoeft u niet alles zelf te doen. Wij ondersteunen u in de loop van de dagen stapsgewijs bij alles wat er voor de begrafenis of crematie moet gebeuren. Dat geeft rust. Hoeveel ondersteuning u wilt en op welke manier we u helpen bij het regelen van de uitvaart, bepaalt u zelf.

Stap voor stap een uitvaart regelen

In het eerste gesprek met u nemen we rustig de tijd om uw wensen door te nemen en te bepalen wat in welke volgorde geregeld moet worden voor de crematie of begrafenis. Een van de eerste dingen om over na te denken is: waar en hoe wordt de overledene opgebaard en verzorgd? Thuis of liever ergens anders? Een begraafplaats of crematorium vastleggen en rouwbrieven versturen kan meestal ook nog op de tweede dag. En wilt u een rouwadvertentie plaatsen? Wat komt daar dan in te staan? Ook daar kunnen we u bij helpen. Samen met u lopen we een checklist door, zodat we uw wensen zorgvuldig in kaart kunnen brengen en u zeker weet dat aan alles is gedacht.

Uitvaart met een persoonlijke invulling

In gesprekken met u geven we vorm aan de uitvaart. Daarbij is er alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Met aandacht voor iedere betrokkene denken we na over ieder detail. Van muziek  tot locatie, van rouwkaart tot invulling van de samenkomst. Zo ontstaat een betekenisvolle uitvaart. Een uitvaart die een weerspiegeling is van liefde, zorg en respect voor de overledene, maar ook voor de kring van intimi, de gasten, het leven.

Uitvaart regelen in alle rust? Neem contact op met Meander, tel. 038 – 453 63 20. Dag en nacht bereikbaar.

16076_meander_hofvliet_028