Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwadvertentie maken

Met een rouwadvertentie in een krant laat u weten dat iemand is overleden. U bereikt er ook mensen mee die geen rouwkaart krijgen. Voor collega’s, vrienden en familie kan een advertentie een soort laatste groet zijn, of een manier om hun medeleven te betuigen.

Waar komt een rouwadvertentie in te staan?

U bepaalt zelf of u de rouwadvertentie in een regionale of landelijke krant plaatst. U kunt daarvoor contact opnemen met de krant waarin u de advertentie wilt zetten. Ook is het mogelijk om online een advertentie op te maken en te plaatsen in de bladen van uw keuze.

Wat staat er in een rouwadvertentie?

Niet alleen uitvaarten, ook rouwadvertenties worden steeds persoonlijker. Dat is te zien aan de tekst in de advertentie en soms ook aan de opmaak. Vaak komt de tekst op een rouwkaart grotendeels overeen met die van de advertentie.

In een advertentie kunt u het volgende zetten:

  • De naam van de overledene
  • Waar en wanneer kunnen mensen afscheid nemen (condoleance)?
  • Datum, tijd en plaats van de uitvaart.
  • Een quote, kort gedichtje of andere persoonlijke tekst.
  • Een zin waaruit blijkt wat de relatie is met de overledene. Bijvoorbeeld: ‘Wij hebben relatie genomen van het overlijden van onze geweldige collega.’
  • Eventueel woorden van waardering over de overledene.
  • Specifieke wensen, zoals alleen bloemen in een bepaalde kleur, of geen bloemen.
  • De namen van de mensen namens wie de advertentie is geplaatst.
Begraafplaats Bergklooster
Rouwdrukwerk

Wel een rouwadvertentie, geen rouwkaart

Vaak sturen mensen rouwkaarten en plaatsen ze daarnaast ook een advertentie. Wilt u geen rouwkaarten sturen, dan zet u in de advertentie ‘In plaats van kaarten’.

Hulp bij opstellen rouwadvertentie

Veel mensen hebben behoefte aan ideeën of hulp bij het opstellen van een rouwadvertentie. Heeft u advies of ondersteuning nodig, neem dan gerust contact op met ons. Laat de advertentie in ieder geval goed nakijken voor deze wordt geplaatst!

Wat kost een rouwadvertentie?

Hoeveel een rouwadvertentie kost, verschilt per krant en is afhankelijk van de grootte van de advertentie. De afdeling familieberichten van de krant van uw keuze kan u hierover informeren.

Hulp nodig bij het maken van een rouwadvertentie? Neem contact op.

Condoleance