Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwbloemen

Bloemen zijn een prachtig, levend symbool voor de liefde en het respect voor de overledene. Ze vormen een laatste groet of een dankbetoon. Ook bieden ze troost aan de nabestaanden. Daarom zijn bloemen en een begrafenis of crematie bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Welke begrafenis bloemen of crematiebloemen?

Er zijn geen vaste regels bij het kiezen van bloemen. Traditioneel en modern, groot en klein, uitbundig of ingetogen, losse bloemen, een veldboeket, een rouwkrans, een biedermeier of een bloemstuk, alles mag. Zo kunt u met bloemen een persoonlijk accent geven aan het afscheid.

Wensen omtrent bloemen

In de meeste culturen en religies horen bloemen bij een uitvaart. Maar niet in alle. Zo is het in sommige Joodse en Islamitische kringen niet gebruikelijk om bloemen mee te nemen naar het afscheid. Is het de wens van de overledene of van de nabestaanden om geen bloemen te ontvangen? Of alleen bloemen van een bepaalde soort of kleur? Dan is het verstandig om dat op de rouwkaart en in de rouwadvertentie te vermelden.

Rouwbloemen
Rouwbloemen
Rouwbloemen

Rouwbloemen bestellen

Via onze website kunt u als nabestaande online zelf de bloemen uitzoeken en bestellen. Wij hebben hiervoor een samenwerking met Topbloemen.nl.

Direct na het bestellen ontvangt u van Topbloemen een e-mailbevestiging.
Hierdoor bent u er zeker van dat uw bestelling juist is ontvangen.

Topbloemen werk samen met de beste bloemisten uit uw eigen regio.

Bestel hier uw bloemen

Waar legt u de bloemen neer?

Waar wilt u de bloemen die u meeneemt neerleggen? En waar mogen de andere mensen die naar het afscheid of de condoleance komen hun bloemen, boeketten en kransen neerleggen? Het is goed om daar van tevoren over na te denken.

Bloemen als blijvende herinnering

Na het afscheid kunt u de bloemen en eventuele linten mee naar huis nemen, als u wilt. U kunt de bloemen ook laten prepareren.

Bloemen sturen

Bent u niet bij de uitvaart en wilt u de nabestaanden bloemen sturen? Zorg dan dat ze er vóór de dag van de uitvaart zijn. Op de dag van het afscheid hebben mensen vaak geen tijd om zich met bloemen bezig te houden. U kunt de nabestaanden ook na de uitvaart een boeket laten bezorgen om te laten weten dat u aan hen denkt.

Afspraak maken? Neem contact op.

Rouwbloemen
Rouwbloemen