Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwkleding

Bij belangrijke momenten in het leven spelen tradities en rituelen vaak een belangrijke rol. Lange tijd was het in ons land een gebruik om bij een uitvaart zwarte kleding te dragen. In sommige streken van ons land droegen vrouwen hun rouwkleding meer dan tien jaar, soms zelfs de rest van hun leven. En strikken en sieraden met glans, kleur en schittering waren al helemaal uit den boze. Tegenwoordig houden steeds meer mensen zich niet meer aan de traditie om bij een uitvaart zwarte kleding te dragen. En is het na de uitvaart voor de omgeving aan de kleding niet zichtbaar of iemand in de rouw is.

Wensen ten aanzien van rouwkleding

Heeft u een bepaalde wens of voorkeur voor de kleding die mensen zouden moeten dragen als zij de uitvaart bezoeken? Dan kunt u die op de rouwkaart vermelden. Bijvoorbeeld ‘passende/zwarte kleding’, of juist ‘Draag kleding waarin je je prettig voelt’.

Geen kledingvoorschrift, wat nu?

Gaat u naar een uitvaart en is er geen kledingvoorschrift? Dan kunt u dragen waar u zich goed bij voelt en wat volgens u past bij de gelegenheid en bij de overledene. Veel mensen ervaren het dragen van werkkleding of ‘campingkleding’ (korte broek, hemdje) als ongepast.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op.

Hofvliet Villa Zwolle - Meander Uitvaartbegeleiding
Hofvliet Villa Zwolle - Meander Uitvaartbegeleiding