Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwstoet

Het kan fijn zijn om de overledene gezamenlijk over te brengen naar de afscheidslocatie. Lopend, per auto of op een andere manier. Daarbij kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om een speciale route te nemen, bijvoorbeeld langs de woning of het bedrijf van de overledene of langs het bos waar hij of zij zo van hield. Houd tijdens deze laatste tocht van de overledene rekening met het verkeer.

Rouwstoet en verkeersregels

Een rouwstoet is een groep mensen die de overledene vergezelt naar zijn of laatste rustplaats. Vroeger was het verboden om een rouwstoet te doorkruisen. Nu heeft een rouwstoet alleen voorrang op gelijkwaardige kruisingen. Verder gelden voor de mensen in de stoet de gewone verkeersregels. Verkeersregelaars kunnen er op drukke punten voor zorgen dat de rouwstoet rustig door kan rijden. Onze uitvaartbegeleiders kunnen dit voor u regelen.

Een rouwstoet herkennen

Speciale voorrangsregels werken natuurlijk alleen als het voor de andere verkeersdeelnemers duidelijk is dat het om een rouwstoet gaat. Je kunt een rouwstoet herkennen aan de officiële rouwstoetvlaggen (zwart met witte reflecterende strepen).

Vragen of ideeën? Neem gerust contact op.

Hofvliet Villa Zwolle - Meander Uitvaartbegeleiding