Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwvervoer

Het is fijn om afscheid te nemen van de overledene op een manier die past bij wie hij of zij was. Daar hoort ook het rouwvervoer op de dag van de uitvaart bij. De overledene moet immers worden vervoerd van de plek waar hij of zij lag opgebaard naar de locatie van de uitvaart. Daarbij is veel meer mogelijk dan alleen de bekende zwarte begrafenisauto.

Rouwauto

Past een mooie, stijlvolle rouwauto bij de uitvaart? Begrafenisautoauto’s zijn er in vele kleuren. Zwart, zilvergrijs, wit of een andere kleur. U kunt kiezen voor een moderne Mercedes, Cadilac of Lincoln, maar ook voor een antieke auto.

Andere soorten rouwvervoer

Naast een auto zijn er nog veel meer mogelijkheden om de overledene te vervoeren. Voorbeelden zijn een schip, bakfiets, uitvaartmotor, loopkoets, uitvaartbus (waar de overledene en een aantal nabestaanden in kunnen), paard en wagen of witte rouwkoets. Maar waarom niet kiezen voor een caravan, tractor of pick-up? Bespreek uw wensen met onze uitvaartbegeleiders.

Rouwvervoer
Rouwvervoer
Rouwvervoer

Volgauto’s, route en verkeer

Voor een rouwauto met volgauto’s en officiële vlaggetjes gelden speciale voorrangsregels op gelijkwaardige kruisingen. Door rood rijden is ook voor een rouwstoet verboden.

Rouwvervoer vanuit het buitenland

Overlijdt iemand in het buitenland en wordt hij in Nederland begraven of gecremeerd? De nabestaanden beslissen in principe of de overledene voor de uitvaart naar Nederland moet worden gebracht, of dat hij of zij in het buitenland begraven of gecremeerd wordt.

Als er een goede reisverzekering is afgesloten, vergoedt de verzekeraar het vervoer naar Nederland. Medewerkers van de ambassade of het consulaat of het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen u helpen om alles goed te regelen. Het telefoonnummer van het ministerie van Buitenlandse zaken is +31 (0)70 – 348 47 70.

Rouwvervoer naar het buitenland

Woonde de overledene in Nederland, maar wil hij of zij in het land van herkomst worden begraven of gecremeerd? Dat kan. Meestal per vliegtuig. Onze uitvaartbegeleiders helpen u om alles goed te regelen.

Bespreek uw vervoerswensen met onze uitvaartbegeleiders. Bel 038 – 453 63 20.

Rouwvervoer
Rouwvervoer