Spring naar content

Overlijden melden: 038-4536320 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 038-4536320 24 uur per dag bereikbaar

Uitvaartwensen van onze uitvaartbegeleiders

Sommige mensen hebben een duidelijk beeld van hun uitvaartwensen en anderen hebben er misschien nog nooit aan gedacht. We hebben onze uitvaartbegeleiders gevraagd naar ieders wensen en deze leest u hieronder.

Wil u graag meer informatie over uitvaartwensen of wilt u ze graag met ons bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Veronic van der Werf

Mijn eigen uitvaart zie ik voor me als een informele en intieme dag.
Het hoeft niet groots te zijn maar wel heel sfeervol en klein.
Ik stel me voor dat alleen de naaste familie en goede vrienden aanwezig zijn.
Wat mij betreft hoeven ze niet plechtig in een aula te zitten. Ik zou liever willen dat ze allemaal in mijn huis aanwezig zijn of bij mooi weer ergens op een idyllische plek buiten. Met mijn lievelingsmuziek op de achtergrond zie ik ze aan een lange tafel zitten die mooi gedekt is en waar al mijn lievelingsgerechten op staan. En wat zou het dan leuk zijn wanneer er dan allerlei leuke gesprekken en herinneringen worden opgehaald. Er mag gelachen en gehuild worden. Ik heb voor mijzelf niet zo’n beeld van allerlei speeches achter een lessenaar en vind dit een mooi alternatief.
Ik weet eigenlijk nog steeds niet of ik liever begraven of gecremeerd wil worden. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar een plekje op een natuurbegraafplaats. Aan het einde van de dag mogen ze mij dan met elkaar naar die plek brengen.

Brenda Siebrand

Ik ben door mijn werk vaak getuige van mensen die afscheid nemen van hun geliefde. Je zou dan misschien denken dat ik mijn afscheid – door de schat aan mogelijkheden die ik heb gezien –groot(s) aan wil pakken maar het tegenovergestelde is het geval. Ik ben namelijk zelf het meest geraakt door een kleine plechtigheid waarin mensen met veel aandacht voor elkaar in alle rust afscheid nemen. Voor mij daarom graag een afscheid in het bijzijn van de mensen die mij het meest nabij staan. Natuurlijk mag er getoast worden op het leven, maar niet voordat er gehuild is omdat de tijd die we samen hebben dan voorbij is. De betekenis van het leven is voor mij de verbinding met mensen waar je van houdt en ik vind het verdrietig als die band door de dood zo ruw anders wordt. Daar mag je van mij best even bij stil staan. In mijn geval ook met troostende woorden uit de bijbel dat de dood het einde niet is en met muziek die de ziel raakt, maar toch….. het verdriet mag er zijn. En veel dankbaarheid omdat de liefde er was en omdat liefde een stukje van de eeuwigheid is.

Astrid ten Hove

Eigenlijk heb ik niet veel specifieke wensen m.b.t. mijn eigen uitvaart en laat ik het vrij aan mijn nabestaanden om te doen waar zij behoefte aan hebben, ook wie zij erbij willen hebben. Als ik er goed over nadenk hoop ik eigenlijk dat mijn naaste familie en een aantal goede vrienden mij samen wegbrengen naar het crematorium of begraafplaats (daar ben ik nog niet uit) en dan samen ergens gaan eten. Dan lijkt het mij mooi om een herdenkingsbijeenkomst bij ons thuis te hebben bijvoorbeeld een half jaar later waar al mijn familie, vrienden, kennissen en collega’s zijn en dat men herinneringen aan mij ophaalt met muziek, die hen aan mij doet denken en mijn eigen playlist met een drankje en een hapje. Maar als zij dit niet willen, ook goed, zij blijven achter en moeten op hun door hen gewenste manier afscheid van mij nemen.

Dieke Horzelenberg

Moeilijk om dit zo op papier te zetten, wat eigenlijk natuurlijk raar is, want ik doe niet anders dan wensen bespreken en noteren van mensen die in een voorgesprek dingen vast willen leggen, of uitvaarten regelen waarin de wensen van de overledene centraal staan.
Zelf heb ik altijd gezegd, het maakt mij niet zo veel uit wat er met mijn lichaam gebeurt na mijn dood.
Ik heb namelijk de overtuiging dat ik het meer dan goed zal hebben na de dood.
Echter door mijn werk ben ik wel steeds meer gaan beseffen dat ik het voor mijn nabestaanden het er niet gemakkelijker op maak door te zeggen: “het maakt mij niet uit.”
Voor hen kan het wel belangrijk zijn om er een mooi afscheid van te maken.
Het hangt er voor mij, denkend aan mijn nabestaanden, helemaal van af op welke leeftijd en in welke omstandigheden ik aan mijn einde hier op aarde zal komen.
Mijn afscheid mag heel eenvoudig zijn, niet te veel mensen, alleen de mensen die er zelf behoefte aan hebben om mijn afscheid bij te wonen en het liefst een mooi muziekstuk, ik weet al welke….., bij het graf. Wat oprecht gesproken woorden, de mensen die mij echt hebben gekend weten dit wel.
Dus hoeft geen kerk of wat dan ook. Alleen rond het graf in de buitenlucht en de muziek bij het graf laten schallen!
Qua invulling, welke auto, welke kist enz…. laat ik aan de nabestaanden over, wat zij mooi vinden. Maar die zullen vast zeggen, ze heeft altijd van zwart gehouden, laten we een zwarte auto nemen.
En na afloop mogen ze elkaar vertellen wat voor leuk mens ik was of niet! Met koffie en wat ze maar lekker vinden.
Helemaal prima!

Linda Berenschot

Duurzaamheid vind ik belangrijk in mijn persoonlijke leven. Dit is voor mij persoonlijk ook een aspect bij mijn eigen uitvaart. Zoveel mogelijk rekening houden met duurzame keuzes.
Wat zijn mijn wensen ten aanzien van mijn eigen uitvaart?
Ik wil graag een duurzame houten kist, bloemen van een duurzame bloemist en kaarten van gerecycled papier. Lokale leveranciers die producten gebruiken uit de buurt (streekproducten) of producten van het seizoen. Een rouwfotograaf om de belangrijke momenten van de uitvaart vast te leggen. De kleur van de rouwauto wit.
Een afscheidsdienst met veel muziek vanuit de kerk, met familie, vrienden en bekenden.
De dienst beginnen met een goed klassiek stuk van Bach en de dienst eindigen met een stuk van Händel. Aansluitend wil ik begraven worden op een (natuur)begraafplaats in een bosrijke omgeving.
Na de begrafenis vind ik het belangrijk dat familie, vrienden en bekenden elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.
Voor mij is het belangrijk dat mijn naasten goed afscheid kunnen nemen, want zij moeten verder, vandaar dat ik hen ook ruimte geeft voor eigen inbreng.
Mijn uitvaartwensen heb ik besproken met mijn dierbaren.

 

Heeft u al eens nagedacht over uw wensen tijdens een uitvaart? Leg ze dan vast in ons wensenboekje. Daarnaast is het ook mogelijk om in gesprek te gaan met één van onze uitvaartbegeleiders om uw wensen te bespreken. Hiervoor kunt u een vrijblijvende afspraak maken.

Scroll naar boven
WhatsApp chat