Spring naar content

Overlijden melden: 038-4536320 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 038-4536320 24 uur per dag bereikbaar

Uitvaart regelen

Wanneer een dierbare komt te overlijden moet er in korte tijd veel geregeld worden. Op deze pagina geven we meer inzicht in wat er geregeld moet worden en geven we antwoord op de meest gestelde vragen:

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Uitvaart regelen? Dit moet u als eerste doen

Wanneer een dierbare komt te overlijden is een melding van overlijden het eerste wat u moet doen. Hiervoor belt u de huisarts. Hij of zij zal naar u toe komen om het overlijden vast te stellen. Wanneer uw dierbare komt te overlijden in het ziekenhuis zal de arts dit doen. Vervolgens neemt u contact op met een uitvaartverzorger naar keuze. Wellicht heeft de overledene een uitvaartverzekering afgesloten, dan staat er op de polis een nummer dat u kunt bellen. Dit hoeft u overigens niet te doen. U bent altijd vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer, ongeacht waar de verzekering is afgesloten. Meander Uitvaartbegeleiding is 24 uur per dag te bereiken voor het melden van een overlijden. Bel hiervoor naar 038 - 453 63 20.

Wat moet er geregeld worden voor een uitvaart?

Voor een uitvaart moet veel geregeld worden. Uw uitvaartbegeleider helpt u hierbij en zal duidelijk aangeven wat er allemaal geregeld moet worden. De organisatie van een uitvaart is altijd anders en is daarnaast ook afhankelijk van de keuze voor een begrafenis of crematie. Er zijn wel onderdelen die altijd geregeld moeten worden, zoals:

Laatste verzorging

Wanneer een dierbare komt te overlijden zal er een laatste verzorging plaatsvinden door de uitvaartonderneming. Nabestaanden kunnen ervoor kiezen om mee te helpen bij deze laatste verzorging. Daarnaast kiest de familie de kleding, make-up en haardracht. Tot slot besluit de familie of er wel of geen lichte balseming plaatsvindt.

Opbaren

De overledene kan op verschillende locaties opgebaard worden. Dit kan in de kerk of crematorium, in een afscheidshuis of gewoon thuis. Wij helpen u graag met het gereed maken van een opbaarlocatie.

Kist

Tegenwoordig zijn er veel verschillende kisten waaruit gekozen kan worden. Zo worden er verschillende materialen en kleuren gebruikt, maar ook de bekleding kan verschillen. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf de kist te versieren met foto’s, teksten en tekeningen.

Rouwvervoer

Voorheen was de keuze in rouwvervoer beperkt en werd er vaak gekozen voor de traditionele zwarte begrafenisauto, dit hoeft echter niet meer het geval te zijn. We hebben een ruim assortiment aan rouwvervoer en bespreken graag met u de mogelijkheden.

Rouwbloemen

Bloemen zijn altijd bepalend voor de sfeer, dat is bij een uitvaart niet anders. Daarnaast zeggen bloemen veel over een persoon. Daarom helpen wij u graag bij het samenstellen van rouwboeketten.

Rouwdrukwerk

Onder rouwdrukwerk vallen rouwbrieven, rouwkaarten, prentjes en eventuele dankbetuigingen. Deze kunnen geheel naar eigen smaak ontworpen worden en wij helpen u graag bij de vormgeving. Kiest u liever frisse, heldere kleuren? Een mooie foto of afbeelding? Of misschien wilt u een tekening laten drukken? Alles is mogelijk en bespreekbaar.

Locatie afscheidsdienst

Voordat de overledene begraven of gecremeerd wordt vind er vaak een afscheidsbijeenkomst plaats. U kunt zelf de locatie kiezen voor deze bijeenkomst. Dit kan bijvoorbeeld in een crematorium of kerk plaatsvinden maar ook op een locatie die veel betekende voor de overledene. Wij helpen u graag met het zoeken van een passende locatie.

Invulling afscheidsdienst

Daarnaast moeten de nabestaanden ook nadenken over de invulling van de afscheidsdienst. Willen de nabestaanden zelf spreken of wilt u liever dat iemand anders spreekt. Ook de muziek kan door de nabestaanden gekozen worden.

Catering

Na afloop van de afscheidsbijeenkomst komen de familie en gasten vaak samen aan de koffietafel. Hier wordt gezamenlijk nagepraat en krijgen de gasten de mogelijkheid om de familie te condoleren. De locatie hiervoor kan gekozen worden door de familie. Dit kan bijvoorbeeld thuis met behulp van een cateraar of in een restaurant.

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 - 453 63 20 of info@meander-uitvaartbegeleiding.nl

Wie kan u helpen bij het organiseren van een uitvaart?

Meander Uitvaartbegeleiding helpt u graag met het regelen van een uitvaart. Wij zijn dag en nacht bereikbaar om samen met u een mooi en passend afscheid te organiseren. Als u een overlijden wilt melden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 038 - 453 63 20. U kunt ook gebruik maken van dit telefoonnummer om vrijblijvend een afspraak te maken of informatie op te vragen. Daarnaast zijn we ook via de mail bereikbaar: info@meander-uitvaartbegeleiding.nl of via WhatsApp: +31650641789. Wilt u graag online een offerte of adviesgesprek aanvragen? Bekijk dan onze contactpagina.

Scroll naar boven
WhatsApp chat